Voeding & Leefstijl

Dat voeding van grote invloed is op hoe wij ons voelen, zowel lichamelijk als geestelijk, wordt steeds duidelijker. Zo kan een klacht ontstaan of (mede) in stand gehouden worden doordat je bepaalde voedingsstoffen tekort komt, het kan soms heel eenvoudig zijn.
Maar, de ene mens is de andere niet en zelfs al hebben we vergelijkbare klachten, dan nog is de oplossing niet voor iedereen hetzelfde. Je kunt dus niet standaard hetzelfde voedingssupplement adviseren om beter te slapen, minder last van bijvoorbeeld obstipatie te hebben of je stemming en energieniveau te verbeteren.
Bij Heel je Gezondheid kunnen in een uitgebreide intake jouw voedingsgewoonten in kaart worden gebracht en in combinatie met testen bepaald welke specifieke voedingsstoffen jij tekort komt. Bij de één kan dat simpelweg een vitamine B12-tekort zijn, terwijl een ander juist baat heeft bij bijvoorbeeld magnesium of een hormoonregulerend kruid.

Ook zullen we je bewegingspatroon en andere leefgewoontes onder de loep nemen om tot een bij jou passend verbetertraject te komen.